Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Forskningsetikk og grenseløs fengselsforskning Er det virkelig god vitenskapelig praksis å samle inn og publisere observasjonsdata om innsatte og fengselsansatte uten at disse har gitt informert samtykke til det?
Fanger må gjerne ta doktorgrad Kan begeistringen over at en fange tar doktorgrad, ha svekket oppmerksomheten om viktige etiske spørsmål knyttet til forskningsmetoden, spør forsker Ragnar Kristoffersen.
Ribe-Nyhus’ avhandling er et viktig kriminologisk bidrag Mener Khrono kritiserer ph.d-avhandling på uinformert grunnlag og i strid med avhandlingens premisser.
Å stille spørsmål om forskningsetikk er ikke maktarroganse Det er flere etiske spørsmål knyttet til Andreas Ribe-Nyhus' doktorgradsavhandling, mener forsker II, Ragnar Kristoffersen.
Det stemmer ikke at forskningsetikken ikke har vært vurdert Hovedveilederen til Andreas Ribe-Nyhus, Anders Lindseth, mener avhandlingens etiske karakter har vært gjenstand for diskusjon.
Fekk kritikk for etikk. Meiner systemsvikt er blitt retta opp Nord universitet har fått kritikk frå sitt eige forskingsetiske utval etter gjennomgang av Andreas Ribe-Nyhus’ doktorgrad. – Tiltak er implementert og følgt opp, seier prorektor.
Fengselslogikk og hersketeknikker Man skulle tro at en fengselsforsker ville finne min avhandling spennende - og som et godt og grundig innsyn i fangeverdenen de fleste forskere ikke har tilgang til.
Tok doktorgrad etter øksedrap. Forskingsetikk vart ikkje vurdert, ifølgje undersøking Forskingsetisk utval konkluderer med at «det ikke finnes dokumentasjon på at forskingssetiske sider er vurdert» i Andreas Ribe-Nyhus' doktorgradsprosjekt.
Doktorgrad etter drapsdom: Forskningsetisk uproblematisk? Er det greit at drapsdømte Andreas Ribe-Nyhus gjentar krenkende påstander om en identifiserbar avdød i en vitenskapelig avhandling, som vedkommende ikke kan forsvare seg mot, og som er egnet til å krenke etterlatte? spør Ragnar Kristoffersen.
Etiske krav til Andreas Ribe-Nyhus’ forskning om soning i norske fengsler Å påstå at vi har tatt lett på forskningsetikken, er ikke riktig, skriver veilederen til drapsdømte Ribe-Nyhus som nylig tok doktorgrad på sin egen soning.
Kritisk til doktorgrad frå drapsdømt filosof — Forskingsetisk svært problematisk, seier etikkekspert i det europeiske forskingsrådet (ERC). Onsdag disputerer den tidlegare drapsdømte filosofen Andreas Ribe-Nyhus for doktorgraden.
Dømd for øksedrap i 2010— denne veka tar han doktorgrad om skuld og straff Han vart sett fri i fjor, etter å ha sona for forsettleg drap. No disputerer han om skuld, anger og straff – og det han meiner var ein feilaktig dom.
Nyeste artikler
Å elske en bokhandel
Når musikken stilner
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024